F.A.Q.

Hur kommer jag i kontakt med Bookle?

Om du vill kontakta oss för frågor eller annat nås vi bäst på hello snabel-a bookle.se

Varför har ni annonser det vore så skönt att slippa dem?

Det kostar pengar att betala webbhotell, affischer, flyers etc. som fattig student är det svårt finansiera något sådant. Vi valde därför att stoppa in annonser på förstasidan. Annonserna kommer dock att vara relevanta för dig som student t ex i form av jobberbjudanden, rabatter för studenter osv. Vi kommer aldrig annonsera skit, bara saker som vi tycker är bra. Vi hoppas kunna kombinera allt detta på ett bra sätt, men du får gärna höra av dig om det är något du finner stötande eller störande.

Hur gör jag för att söka på kurslitteratur?

Fyll i sökraden med bokens titel, författare eller ISBN och klicka sök. Under välj kurskod kan du snabbt se om någon listat boken för en specifik kurs, tänk på att boken kan vara samma för flera olika kurser. Om du bara vill bläddra lite mellan olika ämnen för att se vilka böcker som finns väljer kategori och sök.

Varför finns inte min kurs under välj kurskod?

Bookle visar bara aktuella annonser dvs om det inte finns någon bok hos Bookle som är taggad med den kurskoden så kommer den inte med i listan. Tänk dock på att flera kurser kan ha samma kursbok samt annonsören inte nödvändigtvis har fyllt i en kurskod korrekt eller inte alls.

Hur gör jag för att sälja min begagnad kurslitteratur?

Klicka på Skapa Annons i menyn och fyll i formuläret. Tänk på annat och vänta på att någon ska kontakta dig.

Hur tar jag bort min annons?

Leta upp din bok i söklistningen. Klicka sedan på ta bort och fyll i din e-postadress och lösenord.

Jag har glömt mitt lösenord, vad göra?

Gå till förstasidan och klicka på glömt lösenord-länken under sökfältet. Skriv in den mejladress du använde i annonsen. Då kommer ett mejl skickas till dig med en komplett lista över alla annonser som du lagt in med den mejladressen samt lösenordet för varje annons.

Hur kontaktar jag en annonsör av begagnad kurslitteratur?

Efter ha hittat boken i söklistningen klickar du på kontakta-länken i annonsen. Tänk på att skriva in rätt namn och e-postadress eftersom annonsören måste kunna kontakta dig och glöm inte bort att var hövlig.

Hur redigerar jag min annons?

Vi jobbar på det. Det är lite trixande med JavaScript som återstår.

Hur länge ligger min annons uppe?

Hur länge du vill! Däremot sätts den på paus om du fått mer än 5 meddelande. Ett mejl skickas då till dig där du kan välja att återaktivera eller att ta bort annonsen. Annonsen sätts också på paus om den legat uppe mer än ett halvår(eftersom många kurser går en gång om året blir det inte så mycket påminnelser), ett mejl skickas då till dig där du kan välja att återaktivera din annons. Om du inte väljer att återaktivera den tas den automatiskt bort inom en vecka. Du får inget mejl om detta.

Kommer Bookle skicka spam till mig?

Vi kommer aldrig, aldrig, aldrig skicka dig spam! Till skillnad från vissa andra sajter vill vi minimera din annonsbörda. När din annons försvinner, försvinner också din e-postadress från vårt system. Om du får någonting som du betraktar som spam kontakta oss direkt så vi kan lösa det.

Varför måste man inte registrera sig på Bookle?

Varför ska man behöva registrera sig för att lägga upp en enkel annons? Vem kommer ihåg lösenord till nästa gång man ska sälja en kursbok? Varför krångla till det?